0

Om Keep the Fashion

Välkommen!

Veronica heter jag som startat och driver detta företag.  

Ett företag med fokus på hållbart mode. Kvalitetskläder som håller över tid - feminina, stilrena och klassiska!

Vi väljer tyger av hög kvalitet som antingen har tagits fram på ett miljövänligt sätt eller som redan är producerade (resttyger). På så vis sliter vi inte i onödan på vår jord. Alla kläder sys i Lettland där alla medarbetare har bra arbetsförhållanden och transporten hålls kort. Företaget som syr är erfarna och proffsiga och kvaliteten på plaggen är hög! 

Då vi inte har några mellanhänder eller återförsäljare så kan vi erbjuda hög kvalitet till ett bra pris!

Vi följer inte modevärldens säsonger utan tar fram nya kollektioner efter hand och väljer klimatsmarta produkter med så lite negativ miljöpåverkan som möjligt. 

Modellerna på kläderna kommer bestå medan färg, mönster och utsmyckning förändras. Hittar du en modell som sitter bra kan du vid ett senare tillfälle hitta samma plagg men i ett nytt fräscht utseende. (Med reservation för modeller som inte säljer.)

För oss är det viktigt att både miljö och människor tas väl omhand i alla delar av produktionen, långsiktighet där kvalitet går före kvantitet. Alltså, full transparens i hela produktionskedjan med de högsta krav på kvalitet, tillverkning och material! 

Tveka inte att kontakta mig om du undrar över något! //Veronica

Paketerbjudande 

Observera att det är olika rabattsatser på kläderna i ett paket. Det är bra att veta om du lämnar tillbaka endast ett plagg i ett paket. 

Limited Edition

Som en del i miljöarbetet syr vi upp kläder av stuvbitar som annars bara blir liggande på lager och till sist eldas upp. Tyget kontrolleras och ska hålla samma kvalitét som övriga tyger jag använder mig av. De sys samtidigt som övriga kläder av samma modell. Variationen på dessa kläder kommer vara stor och få av varje vara. Så håll ögonen öppna om du vill ha unika kläder!

Sömmar 

Många av kläderna kommer att klippas och sys ihop på fler ställen än vad man normalt gör. Detta både för att det ger vackra kläder med extra bra passform, men också för att kunna använda mer av tygen och slippa slänga i onödan.

Knappar

För att undvika onödigt slöseri så syr vi inte på extra knappar i kläderna. Skulle det dock hända att en knapp faller av så maila till veronica@keepthefashion.com så skickar vi dig de knappar du behöver.

När vi syr kläderna utgår vi efter dessa kroppsmått:

Kroppsmått i cm

36

38

40

42

44

46

Bystvidd

84

88

92

96

100

104

Midjevidd

67

70

74

78

82

86

Stussvidd

86

89

92

95

99

103


Fria retur samt öppet köp

För att du ska kunna prova kläderna hemma i lugn och ro så får du 60 dagars öppet köp. Om du vill ändra eller ångra ditt köp, står vi för returkostnaden. Du använder enkelt retursedeln som du får med i din beställning. Återanvänd gärna påsen som kläderna kom i. Kontakta oss på veronica@keepthefashion.com så vet vi att du returnerar en vara.

Egen second-hand 

Vi har en tanke om en second-hand-försäljning av egna produkter. Där kan du som kund sälja tillbaka kläder du inte längre använder, men som ändå är i gott skick, eller köpa "nya" begagnade kläder. Vi förlänger helt enkelt livslängden på kläderna. Så hör av dig om du vill sälja tillbaka ett plagg till veronica@keepthefashion.com

Miljömärkningar 

Som litet företag har vi hittills inte kunnat betala för att få märka upp kläderna med miljömärkningar. Tygerna är dock märkta när vi köper dem och vill du se certifikat eller dylikt så tar vi fram det till dig. Dessa märkningarna är de vi hittills använt oss av: 

GOTS; Global Organic Textil Standard är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både ekologiska och sociala krav. Märkningen ser till hela produktionskedjan, d.v.s. odling, beredning och tillverkning av färdiga plagg. Kraven omfattar stränga regler för kemikalieanvändning i odling och beredning och ställer dessutom krav på arbetsmiljön och sociala rättigheter för de som arbetar i de olika leden. Det får inte finnas några hälsoskadliga ämnen i de färdiga textilprodukterna och de måste även uppfylla särskilda kvalitetskrav när det gäller tvättäkthet, krympning och slitage. GOTS-certifierade produkter garanterar att minst 70%, men oftast över 95% av materialet består av ekologiskt certifierade fibrer. Märkningen gäller för alla typer av naturfiberprodukter, garn, tyg och kläder och omfattar även förpackningsmaterial. https://www.global-standard.org/

OEKO-TEX Standard (trygg textil) är en världsomfattande hälsomärkning för textila varor. Märket garanterar att slutprodukten inte orsakar allergiska besvär eller andra hälsoproblem. Alla produkter märkta med OEKO-TEX har genomgått omfattande tester för att säkerställa att inga hälsofarliga kemikalier finns kvar i produkten. Certifieringen finns i två olika grader där nummer 100 är den svagare sorten utan krav på miljövänlig produktion eller arbetsvillkor medan 1000 inte tillåter användning av miljöskadliga hjälpmedel och färgämnen under själva produktionen. OEKO-TEX 1000 omfattar även krav om energieffektivisering i hela kedjan och vissa regler kring arbetsvillkor. https://www.oeko-tex.com/en/

BCI; Better Cotton Initiative är inte ekologisk bomull. BCI har som mål att skapa en förbättrad arbetssituation för bomullsodlare, öka kunskapen om biologisk mångfald och minska användande av insekts- och gödningsmedel samt vatten. Så här skriver de själva på sin hemsida: Bättre bomullsinitiativet (BCI) är en ideell organisation som existerar för att göra den globala bomullsproduktionen bättre för de människor som producerar den, bättre för miljön den växer i och bättre för sektorns framtid. Genom BCI och dess partners får bönder utbildning om hur man använder vatten effektivt, sköter jordens och naturliga livsmiljöers hälsa, minskar användningen av de mest skadliga kemikalierna och tillämpar anständiga arbetsprinciper. https://bettercotton.org/

OCS - Organic Content Standard är en internationell märkning som ställer krav på att textila produkter ska innehålla fibrer som är ekologiskt odlade enligt någon av de internationella lagstiftningarna om ekologisk produktion. Syfte handlar om att kunna verifiera och spåra ekologiskt odlat material i en slutprodukt. Märkningen har inga krav på kemikalieanvändning eller sociala frågor i produktionen. https://textileexchange.org/integrity/#organic-content-standard 

Miljötips

  • Använd en kork ättika i facket för sköljmedel när du tvättar dina kläder. Då slipper du använda sköljmedel med onödiga kemikalier men får ändå tvätten mjuk och fin.  Det blir ingen lukt från ättikan.
  • Testa att tvätta dina kläder med tvättnötter istället för ditt vanliga tvättmedel. Finns att köpa i butiker med miljöinriktning. Fungerar utmärkt.
  • Skaffa en nopprare! Kostar inte mycket och får kläder som nopprar sig att se ut som nya igen.
  • För fläckborttagning; strö ut lite bikarbonat på fläcken, droppa på lite ättika. Det bubblar lite och fläcken löser sig.

Vill du läsa mer om olika tyger och deras miljöpåverkan så rekommenderar vi att gå in på Naturskyddsföreningen: https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/gron-guide/materialen-i-vara-klader Keep the Fashion AB 559060-5993

Veronica Groth 

Östra Stenshult 151

462 97 Frändefors

veronica@keepthefashion.com

+46 707-28 01 57